Translate

Βιτρώ Εικονογραφία !!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Φίλοι μας εύχομαι να έχετε μια  όμορφη ημέρα και να σας την κάνει ομορφότερη η παρακάτω Συνταγή της Αναστασίας...!! Πικάντικη, γευστική και προπαντός ελαφριά και υγιεινή !!

Κολοκυθοκεφτέδες από πορτοκαλί κολοκύθα...ιδού η Συνταγή μας!!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό κολοκύθα τριμμένη στο ρεντέ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή χοιρινός ή ανάμεικτος)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι (κοφτή, ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν τα αλμυρά ή τ' ανάλατα)
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο (γεμάτο)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
1 πρέζα μπούκοβο καυτερό (κατά προαίρεση)
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μεγάλο κεφάλι ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο ρεντέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
ΕΛΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα που έχει σχηματιστεί.
Τρίβουμε την κολοκύθα μας στο ρεντέ

Τριμμένη η κολοκύθα έτοιμη για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
Εδώ το μείγμα μας είναι  ζυμωμένο, έτοιμο για να μπει στο ψυγείο και να σφίξει
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 και πλέον ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει επάνω του λαδόκολλα και...
Το υλικό μας μετά από 2 ώρες παραμονής του στο ψυγείο
 και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και...
Οι Κολοκυθοκεφτέδες μας, έτοιμοι, για ψήσιμο.

...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ... !! :) 
Σημείωση: Η παραπάνω συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και σε νηστίσιμη-χορτοφαγική παραλλαγή με θαυμάσια επίσης γευστικά  αποτελέσματα, αφαιρώντας κιμά και αυγό. 

dr.anastasiak@yahoo.gr