Κολοκυθοκεφτέδες από πορτοκαλί κολοκύθα...ιδού η Συνταγή μας!!
ΥΛΙΚΑ:1/2 κιλό κολοκύθα τριμμένη στο ρεντέ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή χοιρινός ή ανάμεικτος)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι (κοφτή, ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν τα αλμυρά ή τ' ανάλατα)
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο (γεμάτο)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
1 πρέζα μπούκοβο καυτερό (κατά προαίρεση)
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μεγάλο κεφάλι ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο ρεντέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
ΕΛΤΕΛΕΣΗ:Αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα που έχει σχηματιστεί.
Τρίβουμε την κολοκύθα μας στο ρεντέ |
Τριμμένη η κολοκύθα έτοιμη για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας |
Εδώ το μείγμα μας είναι ζυμωμένο, έτοιμο για να μπει στο ψυγείο και να σφίξει |
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 και πλέον ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει επάνω του λαδόκολλα και...
Το υλικό μας μετά από 2 ώρες παραμονής του στο ψυγείο |
και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και...
Οι Κολοκυθοκεφτέδες μας, έτοιμοι, για ψήσιμο. |
...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ... !! :)
Σημείωση: Η παραπάνω συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και σε νηστίσιμη-χορτοφαγική παραλλαγή με θαυμάσια επίσης γευστικά αποτελέσματα, αφαιρώντας κιμά και αυγό.
dr.anastasiak@yahoo.gr