Translate

Βιτρώ Εικονογραφία !!

Γευστικότατη Τούρτα με Γιαούρτι

Μια ακόμη υπέροχη συνταγή της μαμάς-Φούλας έχουμε να σας δώσουμε σήμερα φίλοι μας. Πρόκειται για μια πανεύκολη, ελαφρία και πολλή γευστική τούρτα με βάση το Γιαούρτι. Η συγκεκριμένη γιαουρτότουρτα έρχεται να συμλπηρώσει γευστικά το γεύμα σας, να προσφερθεί ως εορταστική τούρτα γενεθλίων ή άλλης γιορτής ή επετείου σας!!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φυτική σαντυγή
1/2 κιλό άχνη ζάχαρη
2 κουτιά (μικρά) κομπόστα  ανανά
1 βανίλια
100 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα (κατά προαίρεση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντυγή μέχρι να αφρατέψει καλά, προσθέτοντας 5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και τη μισή βανίλια. Στη συνέχεια  την τοποθετούμε σ' ενα μπωλ και αφού τη σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη την αφήνουμε από 3-6 ώρες στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ το στραγγιστό γιαούρτι με 8 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, ρίχνουμε την υπόλοιπη βανίλια, προσθέτουμε τη μία κονσέρβα ανανά, που στο μεταξύ έχουμε τεμαχίσει σε κύβους και προσθέτουμε από την παγωμένη πλέον σαντυγή μας 5 κουταλιές της σούπας και μ' ένα ξύλινο κουτάλι ή μεταλλικό ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί η σαντυγή με το γιαούρτι και τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη βάση μας.
Για βάση βάζουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα περάσουμε μια φορά μέσα από το χυμό της κομπόστας, που στο μεταξύ έχουμε ζεστάνει λίγο. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και στη συνέχεια



βάζουμε από επάνω τη γιαουρτένια κρέμα μας. Τοποθετούμε και τη δεύτερη στρώση μπισκότων σαβαγιάρ και επίσης την κρέμα.

Στη συνέχεια επικαλύπτουμε και στολίζουμε την τούρτα μας με σαντυγί, προσθέτουμε κύβους από ανανά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο.
Τέλος την τοποθετούμε για 6 ώρες στο ψυγείο και την σερβίρουμε κρύα και δροσερή!

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ από τη μαμά Φούλα !!